topp 10 ljusterapilampor av 2017

Seasonal Affective Disorder (SAD) drabbar många människor. Under vintermånaderna, när dagarna är kortast, upplever du mindre direkt solljus. Denna mörka årstiden frågar vanligen perioder av letargi och sorg, men det är en teori att exponering för artificiellt ljus kan hjälpa behandla dessa symtom genom att stimulera kemikalier i hjärnan som påverkar humör. Du kan läsa om SAD ljus, inklusive Northern Light Sadelite Bordslampa, den Amjo Sun Bright och Sperti Vitamin D Lampa, just här.

Forskning tyder på att exponering för artificiellt ljus erbjuder flera fördelar för den mänskliga kroppen. SAD ljus efterlikna dagsljus. Denna artificiellt ljus hjälper kroppen att generera D-vitamin, som normalt uppstår när du har rätt exponering för naturligt solljus, och det stärker mer än ditt humör. Vitamin D kan påverka benstyrka och känslighet för hjärtsjukdomar.

Även om det finns många ljusterapilampor som finns, inte alla ger samma typ eller ljusintensitet. Vissa lampor ger ultravioletta strålar, samma strålar solen gör. Andra begränsar UV-strålar, men generera smalbandigt ljus med korta våglängder för att hjälpa till med blått ljusterapi. Oavsett vilken stil sollampa du behöver, finns det några viktiga aspekter att beakta.

Ljusterapilampor adress säsongsbunden depression. De kan påverka sömncykler och uppmuntra hälsosammare energinivåer under hela dagen. Med rätt lux nivåer och ljusspektrum, kan en ljusterapi lampa hjälpa till med många aspekter av ditt liv.