den bästa krypteringsprogram 2017

Med topprestanda i vår granskning är Folder Lock, Gold Award vinnaren, Säker IT, Silver Award vinnaren, och Kruptos 2 Pro, brons pristagare. Här är mer om att välja krypteringsprogram för att möta dina behov, tillsammans med detaljer om hur vi kom fram till vår ranking av dessa nio produkter.

Det är inte ovanligt att se nyhetsartiklar om dataintrång hos företag och företag med känslig information, såsom stor låda butiker, försäkringsbolag och webbutiker. Dessa företag lagrar känslig information som är tilltalande för en hacker, som kredit- och bankkortsnummer och personnummer, så att de är automatiska mål för dessa cyberattacker.

Kryptering ändrar information, så att ingen som inte bör ha tillgång till vissa filer och mappar kan läsa känslig eller konfidentiell information. Hårddisk kryptering programvara fungerar genom att använda en algoritm – ett chiffer – för att skydda dina filer. Tänk på det som en automatisk dekoder ring: Du kan kryptera ett meddelande, skicka det till någon annan, och ge dem nyckeln för att låsa upp hemliga meddelandet. I detta fall är dock nyckeln ett lösenord som gör det möjligt för mottagaren att ange lösenordet och den fil eller mapp att köra automatiskt, i vissa fall.

De flesta människor behöver inte kryptera sina filer och mappar med disken krypteringsprogram, eftersom det vanligtvis din information som lagras på din dator bör vara säker bakom en brandvägg och operativsystemets kryptering. Det finns dock vissa fall där du skulle vilja skydda dina filer med hjälp av en tredje part systemet.

Om du är en bärbar dator användare, är du mer mottagliga för att ha dina uppgifter stulna om din bärbara dator försvinner. Kryptering av känsliga filer som skattedokument, lön Män och annan finansiell information kan hjälpa till att förhindra identitetsstöld. Du bör också överväga Windows filkryptering för andra fysiska medier, såsom USB-minnen eller hårddiskar – speciellt om de är skickas via e-post.

Till exempel, om du skickar din skatt former för att din ekonomiska rådgivare via e-post, skulle du vilja att kryptera filerna så att någon som skulle kunna använda din finansiell information för skändlig ändamål inte avlyssna dem. Dessutom, om du lagrar dokument på nätet, kan du känna säkrare kryptering dessa filer. Du kan göra detta med PC-data krypteringsprogram.

Trovärdigt förnekande kryptering kan skydda din integritet på ett annat sätt genom att låta dig skicka en krypterad fil, men det finns inga bevis för att filen är krypterad. Detta är endast tillgängligt i en mjukvara vi ses. När det gäller sekretess Drive, gör volymerna inte har några signaturer som visar de är krypterade.

Ett bekymmer som du kan ha med data krypteringsprogram är om du väljer har en bakdörr, ett kryphål slags att kringgå kryptering. Ingen av de krypteringsprogram som vi har granskat har bakdörrar, enligt varje företag, så att du kan välja krypteringsprogramvara från vår lineup med tillförsikt.

De flesta av mappkryptering programvara fungerar med många olika operativsystem och versioner. Om du är en Windows-användare, har du förmodligen uppgraderas till version 10, eller åtminstone 8, och de flesta av de program vi presenterar i vår lineup kan fungera för dig. Om du är en Mac-användare, dock bör du kolla in vår lista av de bästa Mac krypteringsprogram.

Mobiltelefoner är i huvudsak små datorer som alltid är med dig – om du förlorar ditt, som kan hända var som helst och när som helst. Om du gör dina filer, e-post och mer riskerar att falla i orätta händer. Det är där mobila krypteringsprogram kommer in i bilden, som kan hjälpa dig att skydda dina filer över en skärm låslösenord. Om du behöver ytterligare ett lager av säkerhet utöver fullständig hårddiskkryptering, ta en titt på lineupen av de bästa Internet Security sviter, som kan skydda dig från skadlig kod, nätfiske, skräppost och spionprogram.

Hemanvändare vanligtvis inte behöver tunga säkerhetskryptering, men företag av alla storlekar gör. Du kan hitta kryptering och säkerhet programvara avsedd för servrar, detaljhandel och andra företag som ständigt överföra känsliga uppgifter. Populära krypteringslösningar för ett nätverk av datorer eller servrar inkluderar Symantec diskkryptering och skydda Kryptering av Sophos.

Experter inom Internetsäkerhet och computer forensics berättar att det bästa sättet att se till att dina filer är skyddade är att se till att du använder starka lösenord som är minst 12 tecken lång och full av slumpmässiga bokstäver, siffror och specialtecken. Alla som är intresserade av att få sina händer på dina data är mer sannolikt att försöka knäcka ditt lösenord snarare än en kryptering, i alla fall. Det bästa sättet att undvika en brute force, som använder ett program för att gå igenom slumpmässiga bokstäver, siffror och symboler tills rätt lösenord slutligen upptäcks. Det är inte en snabb process, men alla lösenord kan knäckas med tillräckligt med tid och kraft.

En typisk stationär dator som kör ett lösenord-cracking program kan lätt gissa ordet “p4ssword” – enligt hemsidan Hur säker är lösenordet ?, skulle det bara ta cirka 11 minuter. Du kan göra det lite säkrare genom att lägga kapitalisering – “p4ssworD” skulle ta ca 15 timmar. Lägg till en symbol och det tar ännu längre – “p4ssworD” skulle ta cirka 275 dagar. En ännu starkare lösenord skulle vara en mening som är en kombination av bokstäver, siffror, symboler och bokstäver. Något lätt att komma ihåg men svårt att gissa, som “sMyp4ssw0rD mYd0g! ?,” Skulle ta en dator ca 3 kvintiljon år att räkna ut. För mer information om hur du kan använda för att skydda din mest känslig information, läs våra artiklar om krypteringsprogram.

De flesta av krypteringsprogram för Windows testade vi låter dig kombinera dina krypterade filer på en skyddad plats, oavsett om det är ett skåp, bibliotek eller valv. Det bästa krypteringsprogram ger dig flera sätt att skydda dina filer och information. Helst ska filkryptering programvara du väljer att arbeta snabbt, lätt att använda och hålla din information säker.

Även säkerheten är ytterst faktor i att välja rätt krypteringsprogram för dig, är det självklart viktigt att du väljer ett program som fungerar för ditt system. Dessutom, om du stöter på problem med din programvara, kan du behöva kontakta kundtjänst eller har tillgång till online-handböcker och handledning.

Många fria program för filkryptering existerar, och de kan vara tillräckligt stark för dina behov. Vi testade VeraCrypt och Windows inbyggda krypteringslösning BitLocker. Dessa är barebones program som gör att du kan skydda dina filer, och det är det. Du kommer inte hitta en File Shredder, ett lösenord generator eller ett lösenord styrkemätare. Även dessa krypteringslösningar, medan livskraftiga, är mindre intuitiv än deras inbetalda motsvarigheter. De betalda versionerna gå igenom varje steg och ger dig tillgång till lättlästa hjälpfiler och handledning.

Så, om du känner dig bekväm med certifikat och nycklar för att kryptera filer, kan BitLocker fungerar bra för dig. VeraCrypt system använder volymer och låter dig skapa en dold, krypterad volym i en annan krypterad volym, vilket gör trovärdigt förnekande möjligt.

Den topprankade filkryptering program, Folder Lock, var överlägset det enklaste att använda och snabbast på att kryptera filer i våra tester. Du har mer flexibilitet med detta program än med andra program också, tack vare de många nya funktioner, såsom File Shredder och virtuella tangentbordet. Inte bara kan du kryptera filer och överföra dem till en molntjänst, som Dropbox eller Google Drive, har du möjlighet att använda Folder Lock egen molntjänst, men måste du abonnera på tjänsten, vilket är en extra kostnad.

Säkra det visade sig vara en utmanare i filkryptering också. Även om det inte är nästan lika snabbt vid kryptering som vissa andra topprankade programvara, var det enklaste krypteringsprogram vi använt. En installationsguide gör installationen enkel, och du får tips för att lära dig programmet i små bites varje gång du startar programmet. Säker IT komprimerar även filer bättre än många av sina konkurrenter, så att du kan spara utrymme när du låsa dina filer bort.

Kruptos 2 Pro sparkar du med en hjälpguide omedelbart efter installationen, så att du kan snabbt lära sig att använda den. Som du krypterar dina filer, är de originaldokument konverteras till krypterade filer, snarare än kopieras, så du behöver inte oroa dig för original återstående oskyddad.

Vi har också noterat hur bekväm Advanced Encryption Package Pro gjorde krypteringsprocessen: Du kan högerklicka på filer och väljer att kryptera utan att behöva öppna programmet, tack vare programmet integreras i operativsystemet. Det är ett abonnemang, men så du måste förnya din licens varje år för det här programmet.

Safehouse Personal Edition gör kryptera filer en vind – du bara dra och släppa dina filer till en volym där de omedelbart krypterad. Den fungerar som en hårddisk, men i stort sett. Du måste komma ihåg att stänga av volymen, men eftersom annars dina filer förblir öppna och utsatta för alla som använder datorn.

Rätt krypteringsprogram för dig beror på vad du behöver. Även om det finns faktorer som gör några starkare än andra, vart och ett av de nio program vi har granskat kan passa olika behov – från ljus skydd till ironclad säkerhet.