de bästa elektriska rakapparater av 2017

Rakapparater ger dig möjlighet att raka ansiktshår snabbt men ändå få så nära, slät rakning du önskar.

Med topprestanda i vår granskning är Braun Series 7 790cc-4, Gold Award vinnaren, Braun Series 5 590cc, Silver Award vinnaren, och Panasonic ARC4 ES-LF93-K, brons pristagare. Här är mer om att välja ett system som uppfyller dina behov, tillsammans med detaljer om hur vi kom fram till vår ranking av 10 produkter.

Män som föredrar att gå utan ansiktshår behöver en fast produkt för att få rakning de letar efter. Den ultimata rakning är närmast rakning möjligt utan hudirritation, speciellt om du rakar varje dag eller ens ett par gånger om dagen. Att få det nära rakning kommer till att bestämma vilken typ av rakhyvel som är rätt för dig.

Rakapparater har en handfull fördelar jämfört med traditionella manuella rakhyvlar och raklödder. Men om raklödder håller dig bunden till en manuell rakkniv, kommer du vara glad att veta att du kan använda raklödder med många elektriska rakapparater alltför.

Den mest uppenbara fördelen med elektriska rakapparater är hur snabbt rakning med en kan vara. Du kan även göra det i farten om du rakar torr, eller när du kommer till jobbet på dagar när du får slut på tid på morgonen, vilket gör dem otroligt bekvämt.

Rakapparater behöver inte bytas ofta, liksom manuella rakhyvlar gör. De är också laddningsbara, så länge du se till att ladda din regelbundet eller bara hålla den på laddningsstationen, kommer du att kunna ta tag i den och raka bort när som helst.

Alla elektriska rakapparater ger dig en rakning, men de är inte alla skapade lika. Rätt typ av rakapparat för dig beror på många faktorer, men bör du först avgöra om du vill att raka sig med en roterande eller folie rakkniv. De kommer båda att ge dig en bra rakning, men du kanske föredrar en över den andra beroende på några olika faktorer.

En roterande rakapparat har huvuden som rör sig i en cirkelrörelse. När du också flytta rakkniv i en cirkulär rörelse i ansiktet, skär den i håret genom att glida det i de små öppningar på rakhyvelshuvuden. En roterande rakapparat är bäst om du har tjockt ansiktshår och den växer i mer än en riktning.

En folie rakapparat kapskivor är täckt av ett tunt skikt av metall. Bladen rör sig längs ansiktet och klippa håret genom att fånga håret i dess slots. Denna typ av rakkniv ger dig mer exakt trimning än en roterande rakhyvel när du rakar dina polisonger eller andra raka kanter, men om en roterande rakhyvel har en precision trimmer, kan du få det exakt linje lika enkelt med det. En folie rakkniv är mer effektivt för dem som har fint hår som alla växer i en riktning.

Rakapparat tillverkare marknadsföra sina produkter som den som ger dig en nära, slät rakning, både den mest bekväma och snabbast. Vi testade varje rakapparater på vår lineup att bestämma riktigheten av dessa påståenden.

Vår interna tester ingår scoring prestanda och användarvänlighet av varje elektrisk rakapparat på vår uppställning. Vi betygsatt också varje rakhyvel av dess konstruktion och komfortnivå när du håller den.

Den prestandatest omfattade jämnhet, irritation, problemområden och mängden passerar det tog för testare att få en nära rakning med varje rakkniv. Vi tog också hänsyn till med varje rakkniv hur länge testarens ansiktshår var före rakning testet.

Den enkel att använda test omfattas hur bekväm rakhyveln var att hålla och hur lätt det kändes. Vi har också tittat på hur lätt reglagen på enheten var att komma åt.

Bortsett från prestanda och användarvänlighet, det finns andra faktorer att tänka på innan du bestämmer vilken rakapparat är rätt för dig. Du bör överväga följande kriterier innan du väljer en elektrisk rakapparat.

Tre elektriska rakapparater toppade lineup med utmärkt rakningsprestanda, användarvänlighet och stark övergripande designen. Vår topprodukt, Braun Series 7 790cc-4, gav en mycket slät rakning, inte irritera testarens ansikte alls, och bara tog ett par passerar för att ge en nära rakning. Braun Series 5 590cc och Panasonic ARC4 ES-LF93-K, andra ledande produkter, gav också nära, släta shaves, inte irritera ansiktet, och hade en övergripande bekväm och lätt känsla.

Rakapparater kan ge liknande resultat som manuella rakhyvlar. Skillnaden är att om du vill att raka snabbt eller ens på språng, kan rätt rakapparat vara en ständig följeslagare.