den bästa Audio Converter programvara 2017

Ljud omvandlare är den perfekta lösningen för casual lyssnare och hardcore audiofiler lika. Lös kompatibilitetsproblem mellan din musik och din mediaspelare så att du inte behöver sluta gunga till dina favoritlåtar.

Med topprestanda i vår granskning är Switch Plus Gold Award vinnaren, Xilisoft Audio Converter, Silver Award vinnaren, och Stellar, brons pristagare. Här är mer om att välja en produkt som passar dina behov, tillsammans med detaljer om hur vi kom fram till vår ranking av dessa 10 program.

iTunes styr marknaden när det gäller digitala musikbibliotek och dess möjligheter, inklusive att omvandla ljud från CD-skivor och på andra håll till digitala filer. Det kan tyckas orimligt att köpa ljud konvertera mjukvaru medan iTunes, som är gratis, kan importera och konvertera till ett antal filformat, inklusive nästan alla av de mer vanligaste dem: MP3, WAV, AIFF, MPEG-4 och M4A.

Men om dina behov är mer specialiserade, det finns fortfarande skäl att överväga att köpa ljud konverteringsprogram. Produkter som Switch, Audials Tunebite och skyddad musik Converter erbjuder mer filkompatibilitet än andra ljud omvandlare, och de omfattar specialiserade ljudformat som inte fungerar med produkter såsom iTunes. Programvaran granskar vi kan konvertera till nästan allt iTunes kan, plus till över 40 andra filformat bland dem. Dessa filer omfattar ett antal olika förlustfria format, också, såsom FLAC, OGG Vorbis och andra.

Extrahera ljuddata från videofiler, som iTunes inte kan göra, är en annan anledning att överväga att köpa Audio Converter program. En av fördelarna med att äga en Audio Converter är förmågan att vända videofiler till ljudfiler. Du skulle kunna använda denna programvara för att ta konsertfootage och rippa den till en ljud-CD. Även iTunes kan importera video, kan det inte extrahera ljuddata från det.

Audio konvertering fungerar i ett par olika sätt. Filkomprimering är en av de mest populära skäl människor använder ljud omvandlare. Filkomprimering är när du tar ett filformat som i allmänhet tar upp mer utrymme på hårddisken, såsom WAV-filer och komprimera den till ett filformat som tar upp mindre plats, såsom MP3. Filkomprimering fungerar genom att ta bort bitar av data från den ursprungliga filen – slutresultatet är att du kan få “förstörande” filer som har sämre ljudkvalitet än originalet. Genom att spara utrymme, kan du lägga till fler låtar till datorn hårddisk, iPod och så vidare.

När du tar bort data från en fil, som kallas sänka bitrate. Bithastigheten är mängden bitar eller data, som bearbetas med tiden. Bitrate är märkt i termer av kilobit per sekund. När du tar en låt som är på 320 kbps (kilobit per sekund) och sänka den till 128 kbps för att spara utrymme, tar du bort data från den låt som inte kan ersättas. Sänka bitrate gör filen mindre så att du kan lagra mer på din dator, men det sänker också ljudkvaliteten av varje låt.

Audio konvertering blir en fråga om kvalitet kontra datorlagringsutrymme. När du komprimerar en fil och ta uppgifter bort, kan du inte vända den. Du kan inte slå en MP3 tillbaka till en förlustfri filformat i efterhand. Detta kan bli ett problem om du funderar på att uppgradera hela biblioteket av MP3-filer till ett format med högre kvalitet. Du måste gå tillbaka till den ursprungliga källan till ljudet att konvertera till en förlustfri format.

Kvaliteten på din ljudfil beror enbart på dina behov. Om du tar kvaliteten på din musik på allvar – du äger en ljudkvalitet installation med fina högtalare eller hörlurar – du kommer att vilja välja hög bitrate, förlustfria filformat när du konverterar ljudfiler. Om du lyssnar på din musik via en mobil mediaspelare med aktie hörlurar, det finns en god chans att du kommer inte att kunna skilja mellan en förlustfri ljudfil format som FLAC och MP3.

När cd-skivor var populära, två av de mest populära filformaten var MP3 och WAV. De flesta bilstereo eller bärbar cd-spelare kunde inte läsa ljudformat som inte var MP3 eller WAV-filer. Idag är filkompatibilitet blir mindre av ett problem, men det finns fortfarande situationer där du kan stöta på problem filkompatibilitet. Ljud konverteringsprogram kan se till att om du stöter på problem med ljudet format, kan du sannolikt fixera dem med ett par klick.

Många av de Audio Converter program som vi granskat erbjuder begränsade gratis prövningar. Vissa är fullt funktionell för en kort tid och vissa erbjuder begränsade möjligheter tills du köper den fullständiga versionen. Alla program är nedladdningsbara och finns att köpa på nätet. För mer information, kolla in våra artiklar om Audio Converter programvara.

Ljud omvandlare är användbara för att maximera kvaliteten eller storleken på ditt musikbibliotek. Du kan ställa in bitrate, ändra samplingsfrekvens och komprimera filer alla inom ett program. Detta är ett bra sätt att maximera din lyssnarupplevelse. Vi testade varje Audio Converter att jämföra applikationer baserade på prestanda samt enkel användning.

Top Ten syftar när det är möjligt, för att utvärdera alla produkter och tjänster i praktiska tester som simulerar så nära som möjligt erfarenheterna från en typisk konsument. Vi fick enheterna i vår jämförelse antingen genom att köpa fullständiga versioner av varje program eller genom att ta emot nedladdnings nycklar från mjukvaruutgivaren. Förlagen hade ingen ingång eller inflytande över vår testmetodik, och inte heller var den metod som ges till någon av dem i mer detalj än vad som är tillgängligt genom att läsa våra recensioner. Resultaten av våra utvärderingar inte ges till företag innan publicering.

Även om huvudsyftet med ljud konverteringsprogram är att ändra ljudfiler från ett format till ett annat, dessa program har andra funktionsuppsättningar som kan vara användbara när du funderar på att manipulera ljud.

Alla produkter vi testade är under $ 40. De är också kompatibla med åtminstone sju olika filformat och alla kan konvertera videofiler till ljud i viss utsträckning. Detta är mer än vad du kan göra med iTunes och skäl nog att ladda ner en ljud-omvandlare till datorn.

Switch är the Top Ten Gold Award vinnare. Den är kompatibel med de flesta filer och kan konvertera till flera filformat. Switch kan också extrahera ljuddata från cd-skivor samt alla videofilformat vi testade. Det är en av de få program som är tillgänglig på både PC och Mac-plattformar och är den presterande när det gäller omvandlingen fart.

Xilisoft är Silver Award vinnaren. Detta Audio Converter är ett av de mest användarvänliga på marknaden. Liksom Switch, Xilisoft konverterar alla videoformat vi testade och har förmågan att rippa cd-skivor. Xilisoft är mycket långsammare på att komprimera ljudfiler jämfört med konkurrenterna, och det faller i mitten av förpackningen i fråga om filkompatibilitet. Det är en av de få konverteringsprogram som fungerar på både Mac och PC.

Stellar Audio och Video Converter är the Top Ten Bronze Award vinnare. Den har många av samma funktioner som våra guld och silver Vinnarna, men det är endast kompatibel med sju olika filformat – betydligt färre än alla de andra ljudmjukvaruprodukter som vi granskat. Men komprimerar denna programvara filer i tid och finns på PC-plattformar.