den bästa matta renare av 2017

Med topprestanda i vår granskning är Hoover Max Utdrag 60, Gold Award vinnaren, den matta doktor Djupt matta renare, Silver Award vinnaren, och Hoover SteamVac SpinScrub Carpet Cleaner, brons pristagare. Här är mer om hur du väljer en matta renare att uppfylla dina behov, tillsammans med detaljer om hur vi kom fram till vår ranking av dessa 10 produkter.

Oavsett hur ofta du dammsuger dina mattor, du vet att du inte får den djupaste ren möjligt. En enda mattan rengöring session kan vitalisera golvet från effekterna av vardagen. Med hjälp av kraften av varmvatten, diskmedel tvål och roterande borstar, kan en matta renare skrubba ut gamla fläckar, nya fläckar och djupt inbäddad smuts från högtrafikerade områden.

Du kan få ut det mesta av en matta renare som kombinerar top-of-the-line funktioner, till exempel flera borstar, starkt sug, uppvärmd lufttorkning och praktiska tillbehör. Fler borstar innebär fler möjligheter för din matta renare att skrubba ut envisa fläckar och lyft smuts från fibrerna i din matta. En av de viktigaste egenskaperna hos en fast matta renare är dess förmåga att få ut så mycket vatten som möjligt efter att du har rengöras rum. Maskiner som innehåller en inbyggd torktumlare som tvingar upphettad luft på dina mattor efter att suga upp vatten kommer att hjälpa dina mattor torkar snabbare.

Även äga en matta renare kan spara pengar i slutändan – även efter bara två eller tre rengöringar – inte alla är på marknaden för att köpa en maskin. Vi har studerat de bästa mattan rengöring tjänster tillgängliga, så kolla in vår lista över de bästa tjänsterna. När du är redo att köpa en ångtvätt, vara säker på att du köper rätt verktyg för jobbet – hårda golvytor kräver ånga moppar. Om du letar efter ett sätt att hålla dina mattor rena trots allt ditt hårda arbete, ta en titt på listan över de bästa upprätt dammsugare. Du behöver inte spendera massor av pengar på en bra dammsugare, men – ta en titt på de bästa budget dammsugare.

Vissa situationer kräver dig att hyra en matta renare, till exempel när du behöver uppdatera mattor i en lägenhet före slutet av din hyra. De industriella styrka maskiner kan du hyra för en dag från stora box järnhandeln kan bara kostar en bråkdel av priset för en enhet du kan äga, men de kan komma med obehagliga överraskningar också. Förutom att testa mattan städare som är avsedd för hushållsbruk, även hyrde vi två av de mest populära kommersiella alternativ: filten Doctor Pro och BISSELL Big Green Machine. Våra tester visade att de större maskinerna har oöverträffad extraktion – särskilt Big Green Machine. Däremot har de inte nödvändigtvis rengöra bättre. Även de Rug Doctor Pro vänster fläckar på vårt test matta från borstarna och det deponerade vatten och rengöringslösning från kanterna på maskinen. Dessa oförutsägbara variabler kan innebära mer arbete för dig i det långa loppet.

Mattan städare på vår lineup varje gick genom kraftfulla tester på fläckar vi skapat för ljus mattor. Vi testade varje maskinens funktioner och dess förmåga att rengöra mattor och extrahera vatten. Se hur de klarade sig i ett hus med husdjur i våra videor och lära sig mer genom att läsa våra artiklar på mattan städare.

Den viktigaste funktionen i någon matta renare är hur väl den kan utföra – från det ögonblick den blandar vatten med en matta schampo till den grad att suga upp allt det smutsiga vattnet. Det är också viktigt att du kan manövrera maskinen, så vi gjorde det på hur lätt vi kunde flytta varje matta renare framåt, bakåt och längs kanterna.

Även om det finns flera funktioner som du behöver i en matta renare, det finns många tillbehör kan du helt enkelt vill ha. Dessa ytterligare bitar kan göra jobbet för rengöring av mattor lättare för dig. Dessutom är det viktigt att du vet hur ditt nya inköp är skyddad av en garanti. Om något går fel med din maskin, vill du veta att tillverkaren har ryggen, så det är viktigt att företaget erbjuder stöd och servicecenter. De bästa matta renare tillverkare inkluderar handledning på nätet med antingen bilder eller video så att du kan lära dig det bästa sättet att använda din nya mattan renare än vad som ingår i bruksanvisningen.

Du kan kontakta mattan renare beslutsfattare på olika sätt, bland annat genom telefon, e-post eller chatt på tillverkarens webbplats. Även de flesta tillverkare har servicecenter och kan hänvisa dig att släppa din matta renare på en nära dig för reparationer. Din matta renare kan innefatta en instruktions-DVD eller instruktioner i bruksanvisningen.

När du är redo att plocka ut en matta renare, vill du välja en som kommer att fungera för dig nu och många år framöver. Det bör få dina mattor rena och extrahera effektivt vatten och smuts från dina mattor. Några av de bästa mattan städare inkluderar funktioner som du inte vill leva utan, såsom uppvärmd lufttorkning.

Vi fann att Hoover Max Extract 60 överträffade alla andra mattan städare på vår uppställning. Fläckarna vi utmanade den för att rengöra bleka inför våra ögon. Tanken är större än de flesta av enheterna på vår lista, vilket innebär att du måste fylla på mindre ofta, och detta Hoover renare utvinns mer vatten än någon maskin vi testade.

The Rug Doctor Djupt matta renare nästan matchade the Top Ten Gold Award vinnare i fläckborttagning och vattenuttag. Det var lite tyngre, vilket gjorde det svårare att flytta runt, men vi kunde också täcka ett större område i rummet på grund av sin 28-fots sladden.

Hoover SteamVac SpinScrub Carpet Cleaner, som Hoover Max Utdrag 60, har uppvärmd lufttorkning, så det ger torrare mattor snabbare än de flesta maskiner i vår uppställning.

Även om Oreck Revitalisera matta renare inte rena liksom våra topprankade enheter, är det en av de lättare städare i vår lineup, vilket gör det lite lättare att röra sig. Det har också den bästa garantin för varje matta renare vi ses.

Om du letar efter en lång sträcka slang och massor av tillbehör för att göra det lättare att rengöra kanter, trappor och möbler, bör du överväga Hoover Ström Scrub och Kenmore Professional Carpet Cleaner. Hoover Ström Scrub är den enda enheten i vårt sortiment till att omfatta ett fogmunstycke som säkerställer en fullständig ren i varje rum. Kenmore Professional Carpet Cleaner ger dig ett hårt golv gummiskrapa, vilket innebär att du kan enkelt rengöra hårda golv och suger upp allt detta vatten snabbt.