den bästa disk återvinning programvara 2017

Med topprestanda i vår granskning är Data Rescue PC3, Gold Award vinnaren, Ontrack Easy Professional, Silver Award vinnaren, och Stellar Phoenix Windows Data Recovery, brons pristagare. Här är mer om att välja ett system som uppfyller dina behov, tillsammans med detaljer om hur vi kom fram till vår ranking av 10 system.

Dataförlust är bland de mest plågsamma erfarenheter av digitala liv. Du kanske har av misstag tagit bort en fil och tömt papperskorgen, eller följt en uppmaning att formatera om en enhet efter att koppla in din externa hårddisk. Innan du ens inser, kan du förstöra din enda kopior av omhuldade bilder, viktiga samtal, uppdrag eller andra filer.

Disk återvinning programvara kan hjälpa dig att återställa dina saknade data. Naturligtvis går det inte alltid lyckas, och vissa program kan inte återhämta sig något, eftersom våra utvärderingar av 10 återhämtningsprogram avslöja. Men den bästa programvaran ger dig en ordentlig chans att hämta en del av de data som du har förlorat. Om du vill veta mer om disk återhämtning och data skadeförebyggande, se våra artiklar på disk återvinning programvara.

Den mest extrema orsaken till dataförlust är fysiska skador på enheten. Vanligtvis har du gott om tecken på att en något är fel, såsom en subtil tickande ljud som kommer från datorn eller uppenbar yttre skador. Var medveten om att om du har förlorat filer eftersom en disk har blivit fysiskt skadad, kan återvinning programvara inte hjälpa dig. Om datorn vägrar helt enkelt att gå förbi BIOS (basic input / output system) skärm vid start eller gör ovanliga ljud under drift, behöver den repareras av en professionell hårddisk återvinning tjänst. Och sådana reparationer kan bli dyrt.

Men det finns gott om dataförlust scenarier som inte inbegriper fysisk skada. Dessa är i allmänhet kallas logisk dataförluster, och de innehåller filer som går förlorade på grund av oavsiktlig radering eller omformate enhet. I båda fallen har datorn helt enkelt förlorat sin hänvisning till var filerna lagras på hårddisken. Uppgifterna är fortfarande på enheten.

Ofta är detta ett användarfel fråga. Det börjar med att ta bort en fil, och därmed dumpning till Papperskorgen. Problemet kommer när du – som de flesta människor – rensa bin. Denna åtgärd tar bort datorns hänvisning till var en fil lagras. I branschen är dessa vanligtvis kallas förlorade filer eftersom deras hänvisning till tabellen har förlorats. Beroende på vilken typ av enhet där dessa förlorade filer förvarades, bör de flesta återvinning programvara kunna hitta dem, så länge de inte har skrivits över. Filerna finns kvar. Datorn bara inte vet var du ska leta.

När systemet förlorar hänvisning till var filerna lagras på enheten känner igen din dator det som finns för nya data som ska skrivas, och så det kan sluta lagra nya data över den gamla. Det finns en utmärkt chans att detta händer om mer än några minuter att köra tid har gått sedan rensa papperskorgen. Det händer att snabbt.

Det största hotet mot en lyckad återhämtning är när en fil skrivs över med nya data, som en överskrivna filen inte kan återvinnas helt. Endast de delar av filen som inte har skrivits över är återvinningsbara, och även då är den partiella återhämtningen värdelös med de flesta filtyper. Som sådan, är det viktigt att du slutar använda din hårddisk när du inser att dataförlust har inträffat.

Slutligen finns det de filer kvar på en disk som senare blev omformaterad. Detta kan hända när enheten skadas om, till exempel, kopplar du den från datorn utan att först matas ut. Vid denna punkt, är data bara förlorat, men situationen förvärras genom att klicka på knappen “Ja” när datorn frågar om du vill formatera om enheten. Förlust som detta händer också medvetet om du formaterar en enhet för att återanvända det, bara att inse att du formaterat över de filer du behöver. Disk återvinning programvara kan hjälpa till med dessa svårare återhämtning scenarier, men med varierande framgång.

Eftersom olika driv- och enhetstyper lagra information på olika sätt, ger varje lagringsmedium en unik utmaning för återvinning programvarupaket. Till exempel kommer en hårddisk lagrar en fil tills det har tagits bort, så att den kan skrivas över när nya data sparas, men en solid-state-enhet raderar blocket på vilken data lagras innan att skriva över den. Vidare kommer en TRIM-aktiverad microSD-kort radera filen så fort du beställer den ska tas bort. På grund av dessa skillnader, testade vi varje bit av återvinning programvara på tre driftsätt: HDD, SSD och microSD-kort.

Vid fastställandet vår metodik, ville vi att efterlikna vanliga typer av dataförlust som vi kunde testa i tid. Disk recovery är inte en snabb process. I själva verket skulle även den snabbaste programmet vi testat har tagit 55 timmar att slutföra fullständig genomsökning av en 1TB-enhet. För att hantera dessa frågor har vi skapat partitioner på våra olika enheter, så att varje program kan testas på en mindre mängd data.

Vi konstruerade också datamängder som bestod av bild, dokument, video och musikfiler – eftersom dessa är oftast de typer av filer användare behöver återhämta sig. För att spåra vår framgång har vi skapat separata datauppsättningar för varje typ av dataförlust som ska testas. För frågan om testning, var det viktigt att varje uppsättning utformas för att begränsa mängden fritt utrymme mellan datamängden och skiljeväggen.

Vi sätter sedan om att återskapa de särskilda typer av dataförlust som nämns ovan. Att förlorade filer att återhämta sig helt enkelt inblandade sparfiler till partitionen innan du tar bort dem och tömma papperskorgen. I teståtervinningsnivåer för data förlorade till omformatering, vi avsiktligt formateras våra testanordningar innan du skannar dem.

Varje programpaket möjliggör rådataåterställning, vilket betyder att den skrapar varje bit av tillgängliga data från enheten under den första. Alla de varumärken vi testade har automatiska funktioner som låter dig söka efter försvunna data genom filtyp eller andra identifierare. Vi testade dessa automatiska funktioner som en del av vår utvärdering, men fann dem att vara mestadels opålitliga över hela linjen. För våra slutresultat, testade vi varje varumärkes rådata återhämtning förmåga att få den bästa utvärderingen av deras återvinningsgrad.

Top Ten syftar när det är möjligt, för att utvärdera alla produkter och tjänster i praktiska tester som simulerar så nära som möjligt erfarenheterna från en typisk konsument. Vi fick en del av programvaran i vår jämförelse genom donationer från respektive företag, och andra vi köpt via detaljhandeln. Företagen hade ingen ingång eller inflytande över vår testmetodik, och inte heller var den metod som ges till någon av dem i mer detalj än vad som är tillgängligt genom att läsa våra recensioner. Resultaten av våra utvärderingar inte ges till företag innan publicering.

Nedan är de generella observationer och hämtställen från våra tester av disk återvinning programvara.

Recovery framgång Varys av dataförlust & Transmission, I alla visade våra tester att få märken excel på alla återvinnings utmaningar. Vi fann att vissa gjorde bättre på att återskapa förlorade bilder och videofiler, medan andra gjorde anmärkningsvärt bra på att återuppväcka formateras MS Office-filer. Några var mer framgångsrika på att återhämta sig från hårddiskar, medan andra var förvånansvärt skickliga på microSD-kort återhämtning. Sammantaget vi samlat 48 datapunkter på varje ses programpaket, och vi diskuterar styrkor och svagheter i programmen inom sina respektive recensioner.

Som väntat, de flesta programvarupaket hade lite problem att återhämta sig en rättvis andel av de förlorade filer. Bland alla program vi testat, den genomsnittliga återvinningsgraden för förlorade filer var nära 100% från både hårddisk och solid-state-enheter, men totalt sett de i genomsnitt bara en återhämtning 50% från ett microSD-kort. De genomsnittliga priserna för återvinning av filer från en omformaterad enhet var jämnare mellan enheterna som vi testade, med 50% av filerna från hårddisken och SSD, och 46% från ett microSD-kort.

Dessutom är det viktigt att notera att återvinningsgraden inom varje program varierade ofta i hög grad beroende på vilken lagringsenhet skannades och vilken typ av dataförlust som återvinns. Till exempel, ett program hittade 100% av de förlorade filer från en solid-state-enhet, men endast 63% av de förlorade filer från en micro SD-kort. Samma program var också bara kunna hitta 33% av filerna förlorade till en Omformaterad SSD, men det var fortfarande kunna hitta 99% av samma filer på ett microSD-kort.

Uppenbarligen kan ingen enskild återhämtning ansökan göra allt, och den bästa mjukvaran valet beror på dina specifika data recovery behov. Men det finns några som presterade bättre över hela linjen än andra. Vi hittade den bästa övergripande återvinningsgraden med Stellar Phoenix Windows Data Recovery Professional. Dess dataåterställning motor fungerade bäst över vart och ett av våra testanordningar. Data Rescue PC3 hade det näst bästa återvinningsgraden totalt sett även om det fick Gold Award eftersom det har den bästa komplimang av funktioner, bland annat erbjuda professionella Data Recovery Services. Likaså Data Recovery Wizard Professional från EASEUS hade den tredje bästa ränta, men föll kort när det gäller ytterligare funktioner. Vi hittade värde i varje ses programpaket, och varje översyn förklarar mer ingående exakt hur var och en utmärkt.

Inte alla filer som hittats är återvinningsbara, Det är viktigt att notera att det inte är ovanligt alls för återvinning programvara för att rapportera att hitta tusentals filer, men många av dem är faktiskt tom eller oanvändbara fragment. Ofta filerna returneras i våra tester var noll-längd, vilket innebär att de var lite mer än ett huvud utan innehåll. Vissa bilder som skulle öppna endast skulle vara halv komplett. Andra helt enkelt inte skulle öppna alls. För att säkerställa att återvinningen vi rapporterade från våra tester som avses användbara filer, använde vi en öppen källkod CHECKSUM verktyg för att identifiera kompletta filer. Till exempel i en runda av testning, rapporterade en disk återvinning produkt som det hade återvänt 11.9GB av information, som visade sig vara precis 1.24GB av användbara data efter att ha kontrollerat med CHECKSUM verktyget.

Om du inte lyckas, försök igen, En sak som var konsekvent i att testa prestandan hos dessa data recovery märken var att de var inte alltid konsekvent i sina resultat. Vi hittade ofta olika resultat med varje återvinningsförsök. Tre varumärken gjorde producera nästan identiska resultat med deras respektive tidigare testkörningar, men aldrig på mer än två på varandra följande passager. Ett par på den nedre änden av vår översiktliga granskning gav inga filer i en sökning efter förlorade filer endast att rapportera att hitta 100% på nästa. På grund av detta har vi valt att köra tre rundor av tester på varje program för att rapportera varje varumärke bästa återvinningsgrad.

Extra funktioner: en välsignelse och en förbannelse, Vissa program har funktioner utöver de grundläggande fil återvinning verktyg. Mer än ett fåtal av dessa program erbjuder komplexa diskverktyg som S.M.A.R.T. (Self-övervakning, analys och rapportering Technology) gränssnitt, RAID återvinning och disk sanering. Andra program, såsom R-Studios, har komplexa verktyg för nätverks återvinning och manuellt återassociera filfragment med hex och disk redaktörer. Men om du inte är bekant med att använda dessa typer av verktyg, du riskerar att irreversibelt skada dina data. Om dataförlust kräver avancerade verktyg, men med hjälp av en redaktör är bortom din nivå, är det viktigt att söka hjälp av en kvalificerad hårddisk återvinning tjänst.

Disk Recovery Software granskning: Vad är viktigt, Data Recovery tar i allmänhet mycket tid?. Medan faktiskt återhämta dina data är viktigast, är din investering i tid också något att ta hänsyn till. När tillverkarna annonsera återhämtning hastighet, de i allmänhet talar i termer av scanning ensam. Sällan gör de tar hänsyn till den tid som spenderas att återhämta sig, vilket tar mycket längre tid. I våra tester, loggade vi processen från den tidpunkt då programmet började skanning till när det återställt.

Återhämtning Hastighet: korrelerar inte med effektivitet, det är värt att notera att vi funnit något samband i våra tester mellan hur snabbt ett program fungerar och dess utvinningsgraden. I själva verket, medan Stellar Phoenix Windows Data Recovery Professional klockade några av de längsta scan och återställningstider och hade den bästa återvinningsgraden, Data Rescue PC3 hade bara genomsnittliga återhämtningshastigheter, men det skröt den näst bästa återvinningsgrad. Allt annat lika, är det värt lite extra investering i tid om det innebär att du har en bättre chans att återställa dina saknade data, men tänk på att långsammare är inte alltid mer noggrann och snabbare är inte alltid mindre.

Många disk återvinning programvarupaket har funktioner för att bidra till att minska den tid du kommer att spendera skanning och att göra den övergripande återhämtningsprocessen enklare. Objekt som disk imaging gå långt för att hjälpa dig att hålla från ytterligare skada data, medan paus och spara funktioner ger dig tid att ta en paus från att titta på en timer och fil räknare. Andra funktioner kan också minska den tid du tillbringar väntar genom att låta dig söka efter endast vissa filtyper, namn och till och med datum, men vi upplevde minskade avkastningen med dessa funktioner. Även om dessa extra inte faktiskt förbättra resultaten av vårt tillfrisknande, kan de bidra till att göra processen så hanterbar som möjligt.

Hjälp och support: Titta För Fjärrhjälp och detaljerad information, när det gäller dataåterställning, behöver du ett företag som gör mer än att stå bakom sin produkt. De flesta av dessa tjänster erbjuder stor hjälp och stöd, men ett fåtal företag, som Ontrack Easy Professional och Stellar Phoenix Windows Data Recovery, gå den extra milen genom att erbjuda fjärrhjälp för ditt tillfrisknande. Många erbjuder också detaljerade användarmanualer och ändlösa forum för hjälp och stöd. Det är företag som är villiga att göra sin produkt fungerar för dig.

Disk Recovery Software omdöme: Our Bedömning och rekommendationer, disk återvinning programvara kan bli kostsamt, men en professionell disk återvinning tjänst kostar mer. Även om det kommer att finnas tillfällen du kanske vill överväga att ringa i en professionell, du kan spara en hel del pengar med gör-det-själv-återvinning programvara, under förutsättning att skadan inte är alltför stor.

Bland våra tre bästa valen, fann vi en bra kombination av återvinningsgrader, funktioner och supportalternativ. Bortsett från den höga återvinningsgraden är Gold Prisbelönt Data Rescue PC3 utformade för att få dig genom dataåterhämtningsprocessen med verktyg som låter dig arbeta över ditt hemmanätverk och även låta dig att återställa den primära hårddisken i en pre-OS tillstånd. Utvecklaren har en solid grund verkliga data recovery situationer, och företaget är så säkra på sin produkt som det kommer rabatt kostnaden för sin programvara från kostnaden för dess hårddisk återvinning arbetskraftservice, om det visar sig att du behöver dem.

Silver Prisbelönt Ontrack Easy Professional hade några av de bästa återhämtningshastigheter. Brons Prisbelönt Stellar Phoenix Windows Data Recovery Professional, hade dock en av de bästa övergripande återvinningsgrad, vilket gör den perfekt programvara när du behöver återskapa data från en mängd olika enheter och enheter. Det finns också en disk editor, vilket gör att du kan hjälpa den att identifiera okända filtyper.

En stor del av programvaran vi ses är avsedd för grundläggande dataåterställning uppgifter. För den mer tekniskt lagd, rekommenderar vi R-Studio för sina avancerade nätverksfunktioner och inbyggd hex redaktör.