de bästa golvhögtalare av 2017

Teater ljudkvalitet kräver en fullständig stereo remodel, inklusive kraftfulla golvhögtalare. Detta är det bästa sättet att uppnå hög kvalitet hemma ljud.

Med topprestanda i vår granskning är Klipsch Reference R-28F, Gold Award vinnaren, BIC Acoustech PL89 II, Silver Award vinnaren, och JBL ES 90, brons pristagare. Här är mer om att välja ett system som uppfyller dina behov, tillsammans med detaljer om hur vi kom fram till vår ranking av 10 golvhögtalare.

De bästa hemmabiosystem kan simulera bio-kvalitet bild och ljud i ditt hem. Det börjar oftast med att uppgradera din TV, men som bara tar hand om bildkvaliteten. TV-högtalare, även i de nyaste TV, alltid underperform. Matchande förstklassig bildkvalitet med samma ljudprestanda kräver mer än en hemmabio i en låda eller ett ljud bar. En kvalitet par golvhögtalare i kombination med en AV-mottagare är lösningen för en sann teaterupplevelse hemma.

Golvhögtalare, även kallade torn högtalare, är ansvariga för de flesta av ljudet systemet producerar. Dessa stora högtalare täcker ett brett spektrum av ljudfrekvenser – vanligtvis underifrån 40Hz till över 20kHz. Eftersom högtalarna omfattar allt från låg bas till omgivande höga frekvenser, kan du i huvudsak köpa ett par tornhögtalare och en AV-mottagare och har allt du behöver för teater ljudkvalitet.

Vi har jämfört golvhögtalare prissatta mellan $ 500 och $ 800 per par. De flesta människor som handlar i denna prisklass är att sätta ihop ett hemmabiosystem. För fullt surroundljud, kommer du vill koppla ihop golvhögtalare med en kvalitet par bokhyllehögtalare och placera dem på båda sidor av visningsområdet. Lägga till en subwoofer till ditt system ger dig golvmullrande bas som endast subwoofers kan ge. Alla dessa högtalare drivs och ansluts med en AV-receiver. Om du planerar att aktualiserat en hel hemmabio tillsammans på detta sätt, är det bäst att ha alla dina högtalare från samma företag och inom samma serie. De flesta av de golvhögtalare vi granskat är en del av en rad talare, så att du kan enkelt hitta matchande bokhyllehögtalare och subwoofers. När du kopplar ihop matchande högtalare tillsammans, kommer de att ha samma ljudegenskaper och klangfärg, vilket ger ditt ljudsystem en enhetlig och naturligt ljud.

Tänk på att tornet högtalare är inte den enda lösningen att uppgradera din hemmabio ljudkvaliteten. Ljud barer och boxed hemmabiopaket ger också en uppgradering till din TV: s ljudkvalitet. Torn högtalare är dyrare och större än både ljud barer och hemmabiosystem i en låda, men de erbjuder överlägsen ljudkvalitet.

En av skillnaderna mellan HTIBs (hemmabio i en låda) och ljud barer är förarens storlek. HTIBs och ljud barer i allmänhet inte innehåller tillräckligt stora förare eller befogenhet att ordentligt producera low-end frekvenser. Många av dessa ljud barer måste förenas med en extra subwoofer för att driva låga frekvenser – under 40 Hz, där basen verkligen trivs. HTIBs och ljud barer kommer ofta låter tunn och svag jämfört med torn högtalare. Om du verkligen vill förbättra ditt hem ljud, golvhögtalare är rätt väg att gå.

Det finns en handfull av tekniska termer du bör veta innan du spendera pengar på dessa stora högtalare. Dessa villkor är frekvensåtergivning, känslighet och impedans.

Svarsfrekvensen är ljudintervall som en högtalare framgångsrikt kan producera. Generellt gäller att ju bredare frekvenssvaret, desto bättre. Ett brett frekvensomfång är ett av de viktigaste skälen att äga stereogolvhögtalare. Dessa vänster och höger högtalare når low-end frekvenser, ofta under 40Hz, och mer än 20 kHz. Det täcker nästan hela spektrumet av människans hörsel (20 Hz till 20 kHz) med en uppsättning högtalare.

Känslighet är en annan viktig term att känna till. Känsligheten är talarens förmåga att omvandla makt till ljud. Generellt när en högtalare har en hög känslighet (över 91 dB), ger det mer volym och bättre ljudkvalitet med mindre ström. Det viktiga är här: Ju mindre kraft som krävs för dina högtalare för att producera ljud, desto bättre ljudkvalitet och längre högtalarna kommer att pågå.

Med känslighet, kan en till synes liten numerisk ändring göra en stor skillnad. Detta beror på att för varje 3 decibel i volymökning, behöver befogenhet att fördubblas. Till exempel kan en högtalare med en känslighet på 90 dB tar fyra gånger mer energi för att nå samma volym som en 96 dB högtalare. När du fortsätter att öka volymen, kan skillnaden i strömförbrukningen blir drastiskt. Högtalare med en känslighet på 91 dB eller högre bör övervägas effektiva högtalare.

Impedans är en viktig faktor när du para ihop ett par högtalare till en förstärkare. Impedans är tal motstånd mot elektrisk ström. Du vill matcha uteffekt och impedans på förstärkaren med impedans högtalaren. Om du inte gör det kan du skada både högtalaren och förstärkaren. En förstärkare som skickar alltför mycket makt till högtalaren kan blåsa högtalaren. En powered förstärkare kan skada högtalaren och sig själv. Om förstärkaren körs på full effekt för länge, kan det överhettas och skadas. Det kommer också att börja producera distorsion som kommer att skada en högtalare. Det är skäl att se till att alla effektklasser mellan din förstärkare och högtalare match.

När du vet dessa gemensamma termer, har du en bättre förståelse för varje högtalare specifikationer och hur de förhåller sig till högtalarens prestanda. För ytterligare information, ta en titt på våra artiklar om golvhögtalare.

Vi sammanställt våra ljudprestandaresultat från två olika former av tester. I vårt bästa försök att ta bort alla subjektivitet, spelade vi varje uppsättning av högtalare som vi spelade en sinusvåg som gick från 20Hz till 20kHz och används analysfrekvens för att se vilka högtalare är den mest exakta och ger den bästa ljudkvaliteten.

För det andra testet, hade vi en head-to-head lyssnande tävling för att se vilka golvhögtalare lät bäst. Vi fyllde i en enkät som vi lyssnade på varje högtalare och jämförde resultaten för varandra. Vi genomsnitt poängen från båda testerna att få en övergripande ljudprestanda poäng.

Top Ten syftar när det är möjligt, för att utvärdera alla produkter och tjänster i praktiska tester som simulerar så nära som möjligt erfarenheterna från en typisk konsument. Vi fick alla enheter i vår jämförelse i huset, några av lån från tillverkaren och några av köp. Tillverkarna hade ingen ingång eller inflytande över vår testmetodik, och inte heller var den metod som ges till någon av dem i mer detalj än vad som är tillgängligt genom att läsa våra recensioner. Resultaten av våra utvärderingar inte ges till företag innan publicering.

Utanför ljudkvalitet och matcha effekt betyg för ditt hem golvare och till din förstärkare eller AV-mottagare, bör du vara uppmärksam på förarna och bindande inlägg på dina högtalare. Driver storlek direkt korrelerar till talarens förmåga att producera olika frekvenser. Skruvterminaler används för att ansluta dina högtalare till mottagaren och är viktiga i överföringen av makt från förstärkaren till högtalaren.

stiftskontakter

banankontakter

Tråd lindad och fastspänd på inlägget

klackterminaler

Bare tråd införas

Du kommer också att märka att vissa talare har guld såg framför bindande inlägg. Guld är en mycket ledande material och hjälper överföringen av el från förstärkaren till högtalarna. Ju bättre anslutningen från förstärkaren till högtalaren, desto bättre effektsignalen, vilket motsvarar bättre ljudkvalitet.

Klipsch Reference R-28F är vår Top Ten Gold Award vinnare. Detta högtalarsystem outshined resten i vår lyssningstest och utvecklades väl i vår frekvensanalys testning. På baksidan av högtalare presenterar fem-vägs, guldpläterade bindande inlägg så att du kan få en stark koppling mellan högtalarna och förstärkare. Denna högtalare har också den högsta känsligheten betyg i vår uppställning. När du kombinerar en 98 dB känslighet rating with hög ljudkvalitet, får du det bästa torn högtalare i vår uppställning.

BIC Acoustech PL89 II är vår Top Ten Silver Award vinnare. Liksom Klipsch, har denna högtalare en 98 dB känslighet rating, vilket innebär att denna högtalare behöver inte mycket kraft för att producera stora volymer. Denna högtalare klarade också utmärkt i båda våra lyssningstester. Denna högtalare har tre-vägs bindande inlägg på baksidan av högtalaren, till skillnad från Klipsch som har fem-vägs bindande inlägg, vilket innebär att det finns färre sätt att ansluta högtalarkabeln till baksidan av högtalarna. Detta bör inte göra eller bryta ditt köpbeslut, men det är en liten faktor som vi tog hänsyn till i vår ranking. Båda högtalarna låter bra, och om du väljer att gå med BIC i stället för Klipsch, du kommer inte bli besviken.

JBL ES 90 är our Top Ten Bronze Award vinnare. Detta torn högtalare har en fyrvägs design och är den enda talaren vi granskat som har fem totalt förare. Detta beror på talarens super tweeter som bidrar till att öka höga frekvenser. Det har en 91 dB känslighet rating, vilket är bättre än de flesta av talarna som vi testade, men inte lika effektivt som våra två bästa högtalare. Denna högtalare var imponerande i vår lyssningstest med skarpa och definitiva ljudkvalitet. Du ska vara glad om du väljer denna högtalare för ditt hemunderhållningssystem.