topp 10 bandslipar 2017

Med användning av en bandslip är det första steget när man arbetar med en träyta. Genom att använda en fin grus, transportband, kan en bandslip form och jämnt avsluta nästan alla träbearbetning projekt. Maskinernas höga hastigheter och styrka möjliggör aggressivt snabb borttagning av trä, men de är smidiga nog för frihand avrundning och formning av smala kanter eller små lager bitar. Detta gör en bandslip ett användbart verktyg för proffs och gör-det-själv hobby likadana. Genom att använda denna typ av verktyg sparar tid och ger dig jämnare, konsekventa resultat än slipning för hand. Några populära bandslip modeller är Hitachi SB8V2, Porter-Cable 352VS och Ridgid R27401.

När du köper en bandslip, finns det några funktioner som du bör titta efter. Maskinerna innefattar typiskt antingen manuell eller automatisk spårning. Detta håller remmen centrerad på rullarna medan verktyget är i användning. Dammsugarpåsar är inkluderade för att säkerställa en sanitär arbetsmiljö, även om vissa slipmaskiner kan fästas för att handla dammsugare. Du bör också leta efter en maskin som har en enkel att använda flip spaken för att underlätta att ändra slitna remmar.

Det finns också några extra funktioner du kan leta efter. Vissa bandslipar har möjlighet att vara handhållna eller monteras på en arbetsbänk för att bli en stationär slipmaskin. Du kan även välja en variabel hastighet Sander. Detta gör det möjligt att välja en lämplig bandhastighet för den typ av projekt du arbetar med. Vissa modeller är även konstruerad för att vara lågt brus.

I slutändan ger linjära, släta resultat med mindre ansträngning och oreda än slipning för hand en bandslip. På grund av dess effektivitet, bekvämlighet och enkel att använda, har bandslip blivit ett populärt verktyg för proffs och nybörjare. När man tar hänsyn till vilken typ av arbete du ska göra och storleken på den maskin du vill, kommer du att kunna hitta den bästa bandslip för dina behov.