den bästa servern program för säkerhetskopiering av 2017

Dataförlust händer, men är du beredd? När du använder den bästa data backup programvara för din server, är lätt att återhämta sig från en katastrof. Hitta de bästa server backup programvara här.

Med topprestanda i vår granskning är Acronis Backup Advanced Gold Award vinnaren, Nova Business Essentials, Silver Award vinnaren, och Barracuda Yosemite Server Backup, brons pristagare. Här är mer om att välja programvara för att möta dina behov, tillsammans med detaljer om hur vi kom fram till vår ranking av 10 produkter.

Servern ekosystem är som det centrala nervsystemet hos ditt företag. Utan det kan kroppen inte fungera. Som en viktig del av din verksamhet, dina servrar behöver en grundlig strategi för säkerhetskopiering för att säkerställa att du är skyddad mot dataförlust. Kärnan i denna strategi bör vara server backup programvara – verktyget som automatiserar de säkerhetskopierade data och tillåter dig att återställa data så effektivt som möjligt. Även om alla server backup programvara uppfyller samma väsentliga syfte – att skapa en återställ kopia av dina data – dessa program uppnå ofta detta ändamål på olika sätt. Det bästa server backup programvara kompletterar din server ekosystem.

Äga och underhålla en server ekosystem är inte bara en lyx för stora företag som har råd avdelningar och kontor för golv till tak servrar. Du kan bygga din egen server från en gammal skrivbordet. Komponenterna är densamma – ett moderkort, en processor, minne och en hårddisk. Allt du behöver är ett serveroperativsystem och klientprogram, och du kan ha en server för att säkerhetskopiera alla dina anställdas datorer eller för att helt enkelt en webbplats. Med din egen server, är du befälhavaren på din domän. Du styr data. Du styr kostnaderna. Du styr säkerheten.

Dock är inte utan dess utmaningar upprätthålla egna servrar. De flesta servrar behöver för att köra 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan. Även högsta kvalitet komponenter slits ut och måste bytas ut, liksom glödlampor och batterier. Som sådan, är dataförlust en oundviklig verklighet som du måste planera för. Med en tredje part molntjänst som Amazon Web Services (AWS), behöver du inte oroa dig för komponenter bär ut, brandväggsskydd, eller vad som händer om servern börjar brinna, eftersom tjänsten tar hand om dessa frågor för dig . Med din egen server, måste du ta hänsyn till dessa farhågor själv att se till att du är skyddad mot hackare och naturkatastrofer.

Att upprätthålla en server ekosystem ger dig kontroll över de kända och okända variabler för datahantering. Men för att njuta av dessa fördelar, måste du ha någon med en hög grad av teknisk fallenhet och IT-erfarenhet. Även den enklaste server backup programvara för användning kräver en över genomsnittet kunskap om datorer. Om du är nybörjare, kommer du snabbt hitta dig själv trampa djupt vatten utan flytväst.

De flesta små företag kan komma undan med en till tre små servrar för att underlätta ett privat moln för anställda, e-post och en webbplats. Men vad händer i framtiden? Servern strategi måste ta hänsyn till tillväxten av data och livscykel din serverhårdvara. Även om ditt företag inte upplever mycket tillväxt kommer data att öka med minst 40 procent per år i genomsnitt. Dessutom är den genomsnittliga livscykeln för serverhårdvara mellan fyra och fem år. Du kan använda dessa två överväganden som utgångspunkt för att fastställa din server strategi.

Till exempel, om din nuvarande databehov kräver 5TB serverlagring, då behöver du en server strategi för omkring åtminstone 40 procent årlig tillväxt över en femårsperiod. Detta innebär att du bör bygga dina servrar för att hantera 27TB av server lagring. Men detta scenario anser bara de ursprungliga uppgifterna. Hur är det med säkerhetskopierade data, som är åtminstone en fullständig kopia av den ursprungliga data? Om du behöver 27TB lagringsutrymme för de kommande fem åren, måste du också ta hänsyn till lagring som behövs för de säkerhetskopierade data som sätter din server strategi på 54TB. Med server lagring, är det bättre att ha och inte behöver än att behöva och inte ha.

Efter att ha analyserat data lagringsbehov, kommer du vill titta på hur man ska fördela den servern lagring. Du kan partitionera några av lagring som en Exchange-server för e-post. Du kan ägna en annan del webbhotell. Du kan ställa in ett privat moln för dina anställda att få tillgång till delade data samtidigt säkerhetskopiera sina datorer. Denna del av server ekosystem strategin varierar beroende på ditt företags behov.

En viktig del av server ekosystem strategi, som leder in i din server strategi för säkerhetskopiering, är backupservern. Detta är en specifik server som utsetts speciellt för lagring av säkerhetskopierade data. Du kan säkerhetskopiera till en angiven enhet finns på din server, men vad händer om serverrummet fångster på brand? Du skulle förlora säkerhetskopiering och originalet. Som sådan, är det en bra idé att ha en specifik server för säkerhetskopierade data, som ligger i en annan byggnad.

Om du inte vill säkerhetskopiera till en fysisk server, kan du använda server backup programvara för att säkerhetskopiera till en molntjänst som AWS eller Amazon Glacier. Dessa tjänster lagra dina säkerhetskopierade data i geo-redundanta platser, vilket ger den bästa typen av skydd mot dataförlust på grund av naturkatastrofer. Däremot kan återställa dina säkerhetskopierade data via en molntjänst vara långsam och föremål för variabler som du inte kan kontrollera, så det kommer inte utan sina varningar.

Efter att ha analyserat dina databehov, är nästa steg i serverhantering en grundlig och effektiv strategi för säkerhetskopiering. Om servern går ner, antingen genom ett logiskt fel som orsakas av misstag ta bort filer eller fysiska skador på en server som orsakas av en översvämning, hur skulle du återställa data? Till att börja med finns det två frågor att ställa för varje scenario som du stöter på: Hur länge har du råd att ha servrarna ner och vilken typ av säkerhetskopiering och återställning process behöver du för att återställa data inom denna tid?

Svaret på den första frågan är din återhämtningstid mål (RTO). Att hitta RTO, måste du noggrant analysera dina affärsbehov och bestämma hur länge servrarna kan vara nere innan uppstått kostnaden är för mycket. Till exempel, om du är värd en webbplats på servern och webbplatsen är din intäkter, då varje minut servern är nere, du förlorar pengar. Som sådan bör den strategi för säkerhetskopiering för att uppgifter om din server planerar att ha data återställas inom några minuter. Men om det privata molnet för dina anställda går ner, då kan du sannolikt har råd att skicka anställda hem för dagen medan du arbetar på att återställa den server som är värd för moln. Ett annat scenario är långsiktig återhämtning av arkiverade data, som vi kommer att täcka i en bit.

När du har bestämt din RTO, måste du räkna ut din återställningspunkt mål (RPO). RPO är betydligt mer komplicerat att avgöra, eftersom det är olika för varje situation, men principen är densamma – du vill hitta den punkt i din backup loggen som tillåter dig att återställa dina servrar inom den fastställda tidsramen för RTO. Till exempel, om du har en kort RTO av endast två minuter för en webbplats, sedan återställa en backup från tidigare i dag kan ta för lång tid, eftersom det är för mycket data för att återställa inom den nödvändiga tidsramen. Istället bestämmer dig att en säkerhetskopia från en vecka sedan är tillräckligt liten för att få plats återställs inom RTO. Och medan det tidigare säkerhetskopia håller hemsida igång, kan du arbeta på att återställa den senaste säkerhetskopian från tidigare i dag.

För data som ändras ofta och inte har en kort RTO, som en privat moln av samarbetsdokument, bör du använda en inkrementell backup strategi. Efter en fullständig säkerhetskopiering har slutförts, en inkrementell backup innehåller endast filer som har ändrats sedan den senaste inkrementell säkerhetskopiering. Till exempel, du fylla i en fullständig säkerhetskopia på söndag. På måndag, består inkrementell säkerhetskopiering endast av ändringar som gjorts sedan söndag. Tisdag backup består endast av ändringar som gjorts sedan måndag, och så vidare. Du kan tänka på varje inkrementell backup som en byggsten – grunden är ett stort block som består av fullständig backup och inkrementell backup är en annan, mindre kvarter läggs till strukturen.

Inkrementella säkerhetskopieringar är snabba och inte betona serverns processor, vilket gör att du kan utföra dem mycket oftare. Detta ger dig möjligheten att ha dina återställda punkter på en extremt detaljerad nivå – från dagar till timmar till minuter. Nackdelen med inkrementella säkerhetskopieringar är komplicerade återhämtningsprocessen. Eftersom säkerhetskopierade data består av alla dessa inkrementella byggstenar, måste du sätta ihop varje block, i rätt ordning, att återställa data. Server backup programvara utför detta pussel automatiskt, men det innebär att tiden för återhämtning är längre. Det är också mer riskfyllda på grund av de extra variabler. Om någon av de inkrementella säkerhetskopieringar i strukturen skadats eller tagits bort, kan den återskapade data att förstöras.

För data som du behöver för att återhämta sig snabbt, som en server hosting din webbplats, bör du överväga differential strategi för säkerhetskopiering. En differentiell säkerhetskopiering inkluderar alla filer som har ändrats sedan den senaste fullständiga säkerhetskopieringen. Till exempel, om du gör en fullständig säkerhetskopia på söndag, en differentiell säkerhetskopiering på måndag skulle bara inkludera filer som har ändrats sedan söndag. På tisdag, innefattar differentiell säkerhetskopiering alla ändrade filer från måndag och tisdag, och så vidare.

Med en differentiell säkerhetskopiering, är allt du behöver fullständig säkerhetskopiering och en differentiell säkerhetskopiering för att återställa data. På detta sätt kan du genomföra återställningsprocessen mycket snabbare, och återhämtningen är i allmänhet mer tillförlitliga än det är i en inkrementell säkerhetskopiering. Men differentiell säkerhetskopiering tar mycket längre tid att slutföra. Dessutom gör denna teknik det är betydligt svårare att återställa inom en viss återställningspunkt. Till exempel, om på fredag, måste du återställa data tillbaka till en punkt på tisdag morgon, den närmaste punkten du kanske nå är tisdagens differentiell säkerhetskopiering, vilket inkluderar hela dagen. De filer du vill från morgonen kan ha skrivits över redan.

Hantera dina egna servrar är en skrämmande uppgift. Om detta verkar alltför komplicerat, bör du överväga att anlita en IT-konsult. Oberoende experter IT är ett kostnadseffektivt sätt att få IT-hjälp och riktning utan att anställa en heltidsanställd IT-chef eller har en IT-avdelning. De kan hjälpa dig att designa, planera och genomföra hela din servernätverk och lära dig att behålla dina servrar. Du bestämmer ditt företags behov av uppgifter, och IT-expert utformar serverarkitektur och backup strategi för att stödja dina behov. Om du vill veta mer kan du läsa våra artiklar om servern för säkerhetskopiering och återställning programvara.

Testserver program för säkerhetskopiering är komplicerad eftersom den är utformad för att arbeta inom en teknisk ekosystem av maskiner med otaliga unika scenarier att tänka på. Men är den bästa strategi för säkerhetskopiering oftast den enklaste. Komplicerar strategi bara tjänar till att ge större möjligheter för dataförlust inträffa. För detta ändamål, testade vi den grundläggande backup och återställa egenskaperna för varje server backup programvara under samma miljö med samma operativsystem och samma datauppsättningar. Vår testare upplevs med servrar, men inte en expert. Detta var avsedd att simulera en småföretag scenario där företaget inte har en heltidsanställd IT-chef.

Vi utförde varje test flera gånger för att redogöra för okända och kända variabler. Då vi i genomsnitt och graderades data för att ange hur programmet utförs i förhållande till andra program. Vi utvärderade också hur lätt varje program var att installera och navigera med perspektivet att man inte ska behöva en magisterexamen i informationsteknologi för att driva programmet.

Top Ten syftar när det är möjligt, för att utvärdera alla produkter och tjänster i praktiska tester som simulerar så nära som möjligt erfarenheterna från en typisk konsument. Vi fick programvaran i vår jämförelse med stöd från vissa tillverkare samtidigt förlita sig på tidsbegränsad demoversion från andra. Företagen hade ingen ingång eller inflytande över vår testmetodik, och inte heller var den metod som ges till någon av dem i mer detalj än vad som är tillgängligt genom att läsa våra recensioner. Resultaten av våra utvärderingar inte ges till företag innan publicering.

I grund och botten, alla server backup program gör exakt samma sak. Alla säkerhetskopiera dina data till en rad lokala och avlägsna platser. De ger alla administrationskonsoler. Och de alla integreras med era system. Du kan förvänta dig backup programvara för att hantera återställningspunkter och utföra disk imaging, agentfri backup, datakryptering, versionshantering, backup kontroll, databas journalföring och ren metall återställa. Men dessa är några funktioner som inte är allmänt förekommande bland programvaran.

Det bästa server backup programvara i vår granskning var Acronis Backup Avancerad eftersom den kombinerar omfattande funktioner med stark utveckling och användarvänlighet. Det skall heller inte hog alla dina CPU-resurser på antingen servern eller klientsidan. Nova Business Essentials, vår Silver Award Winner, också visat sig ha omfattande funktioner, användarvänlighet och en liten resurs fotavtryck. Vår Bronze Award vinnare, Barracuda Yosemite Server Backup, hade en exceptionell komprimering, omfattande funktioner och en liten resurs fotavtryck. Det var också visat sig ha genomsnittlig användarvänlighet genom de flesta stegen utom moln integration, där det var lägre än genomsnittet.

De flesta server backup programvara är inte billigt. Om du letar efter en prisvärd server backup, Backup och EASEUS Todo Backup Server är bara några hundra dollar. Båda programmen överträffade många av de dyrare produkterna i vår granskning, och de är bland de lätta att lära sig och använda.

Distribuera en bekymmersfri, pålitlig server backup lösning är inte bara god praxis – det är nödvändigt för ditt företag att lyckas. Dataförlust kan sänka ditt företag. Server program för säkerhetskopiering och en välutvecklad backup strategi är avgörande för att skydda ditt företag från att köra in potentiella isberg.