de bästa stick vakuum av 2017

Stick dammsugare är idealiska för små hem med mattor och kala golv. De kräver begränsat utrymme och ofta använda uppladdningsbara batterier. Här är vad du behöver veta om deras egenskaper, underhåll och support.

Med topprestanda i våra recensioner är Dirt Devil Accucharge 15.6V, Gold Award vinnaren, BISSELL BOLT 2-i-1 Trådlös, Silver Award vinnaren, och Dyson V6, brons pristagare. Här är mer om hur du väljer en pinne vakuum för att möta dina behov, tillsammans med detaljer om hur vi kom fram till vår ranking av dessa 10 stick dammsugare.

Stick dammsugare är inte avsedda att vara lika kraftfullt som tunga, stor dammsugare. En bra pinne vakuum kan rengöra en liten lägenhet, stuga eller hem och inte kräver en hel del utrymme. Stick dammsugare har mångsidighet du inte hittar i större luckor. Många konvertera till en handhållen vakuum för rengöring av dina trappor eller bilar. De flesta behöver inte vara inkopplad. De kommer med ett batteri som du kan ladda när du inte använder vakuum.

Du bör ha i åtanke att en pinne vac inte bör användas för tunga arbeten. Om det finns stora bitar av skräp, säger sågspån eller vätskor, är du bättre att använda en butik vakuum. För stora hus med flera våningar eller tjockare mattor, överväga en fullstor vakuum. Kolla in våra recensioner av de bästa upprätt dammsugare.

De två viktigaste komponenterna i en pinne vakuum är dess makt och övergripande funktioner. Det vill säga hur många passerar det tar att suga upp skräp och hur anpassningsbar den är för olika projekt och golvtyper i ditt hem. Vi tog hänsyn till att bärbarhet och batteriet är viktiga, men inte på bekostnad av att få jobbet gjort. Utöver detta, ansåg vi den övergripande designen och filter.

För våra tester, vi sugits upp typiska material du kan stöta på i ditt eget hem eller garage. Vi sprider en hälsosam stänk av sågspån på flera kvadratfot mattan. Vi mätte sedan hur många passerar det tog att rensa upp hela området. Vi såg till att testa luckor både matta och trägolv. Vår forskning fann att stick dammsugare används ofta för hushåll med husdjur, så vi inbäddade djurhår i mattan och testade andelen djurhår vakuumet kunde suga upp. Eftersom många stick dammsugare är batteridriven, testade vi batteriets livslängd genom att mäta den tid det tog för vakuum för att nå full laddning samt hur länge vakuumet sprang tills batteriet dog. För mer information, kolla in våra artiklar om stick dammsugare.

Top Ten syftar när det är möjligt, för att utvärdera produkter i praktiska tester som simulerar så nära som möjligt upplevelsen av typisk konsument. Vi fick alla stick luckor för denna översyn från tillverkarna. Företagen hade ingen ingång eller inflytande över vår testmetodik, och inte heller var den metod som ges till någon av dem i mer detalj än vad som är tillgängligt genom att läsa våra recensioner. Resultaten av våra utvärderingar inte ges till företag innan publicering.

Medan våra test faktorer bör ledande överväganden att köpa den högra spaken vakuum, bör andra funktioner och möjligheter faktor i ditt val. Här är en genomgång av de viktigaste delarna, med flera viktiga frågor du bör ställa dig själv

Design: Är den totala storleken viktigt för dig, Stick dammsugare har alla en liknande konstruktion?. Enkelt uttryckt, är de långa pinnar, liknande en kvast, med ett huvud inte mer än 10 inches i längd. De är avsedda att vara lätta, ofta väger mindre än 10 pounds och ibland så lite som 3 pounds. Några huvuden vridas upp till 180 grader så att du inte behöver ständigt flytta dem fram och tillbaka för att ändra riktning. För ökad bekvämlighet och mångsidighet, de bästa stick dammsugare har handtag som vika på mitten, vilket gör det lättare att stoppa undan i ett hörn av din garderob.

Sanering och Filter: Hur lätt är det att tömma vakuum; Den vanligaste metoden att tömma din klubba vakuum är en löstagbar bin som samlar smuts och damm?. Du bör överväga hur stor en lager du behöver och om HEPA-filtrering är viktigt för dig. Om ett vakuum är HEPA-certifierad innebär att det kan ta bort 99,9% av allergener från luften. De flesta stick dammsugare är påslösa, men vissa inte. Dessutom, många har en knapp på bin som öppnar behållaren så att du enkelt kan tömma behållaren, men andra kan kräva lite mer smutsigt arbete för att tömma papperskorgen helt.

Bilagor: Vad specifika jobb Behöver du din vakuum att göra, bilagor kan lägga till en hel del mångsidighet till ditt minne vakuum. Eftersom dessa luckor är avsedda att inte ta upp en hel del utrymme, är antalet bilagor mycket mer begränsad än andra dammsugare. Som mest bör du räkna med en fogmunstycke och damning borste för klädsel. Dessa bilagor är användbara när du använder handdammsugare för att rengöra mellan din soffa eller städa ur bilen.

Tre stick dammsugare – Dirt Devil Accucharge 15.6V, Bissell Bolt 2-i-1 Trådlösa och Dyson V6 stod ut jämfört med andra elektriska kvastar vi testade. Dirt Devil var tyst, körde för den näst längsta tid och rensas upp mer än 95 procent av skräp. The Bissell utvecklades väl i våra tester och laddade snabbt, även om den saknade en bekväm ställning och HEPA-filtrering. Dyson gjorde otroligt bra i våra städ tester, men förlorade poäng för bara kör för sju minuter när du använder sin maximal effekt.

Det fanns ett par modeller som var bättre på total rengöring och funktioner, men förlorade poäng för att sakna ett laddningsbart batteri. Både Hoover sladd Cyklon och Eureka Easy Clean 2-i-1 var fasta artister, men båda måste vara inkopplad. Om din huvudsakliga oro är städning kraft och prestanda och du inte är så bekymrad över att köra en sladd, skulle vara bra alternativ för ditt hem. Du bör också tänka på att luckor utan laddningsbart batteri är oftast billigare.

Oavsett om du behöver frihet en sladdlös vakuum eller kraften och priset på en sladd modell, stick dammsugare är en livräddare för dem som har en upptagen familj som gör små mässar från tid till annan. Det finns ingen anledning att bryta ryggen med en tung fullstor vakuum när en lättare vakuum enkelt och effektivt kan hantera jobbet.