de bästa HDMI-kablar av 2017

I en ålder av HD-kvalitet på innehållet, regerar HDMI-kabeln högsta som den mest populära anslutningstypen. Äldre kontakter som VGA och RCA-kablar inte hantera HD-filmer och videospel samt HDMI gör – de bara inte gjordes för HD-innehåll. HDMI främsta utmanare är Displayport-anslutning standard. Vissa människor, ofta Mac- och PC-användare, föredrar Display, men standarden bara inte fånga på som HDMI. Här hittar du HDMI-portar på det mesta – även om de är sällsynta på smartphones och surfplattor – och du behöver en HDMI-kabel för att ansluta dessa portar.

Du skulle vara hårt pressade att hitta en hemmabio som inte använder HDMI-kablar. TV, Blu-ray-spelare, kabel-boxar och spelkonsoler har alla antagit HDMI som deras standardvideo och ljudportar. Jämfört med tidigare anslutningsmetoder, är HDMI enkel och lätt – du bara att koppla din kabel och du får både ljud och video, och du behöver inte oroa sig för flera kablar. Du kan hitta många datorskärmar som använder HDMI-portar, men standarden är inte lika dominerande i PC-industrin som i TV-branschen.

Ända sedan introduktionen av HDMI-standarden, har det funnits många HDMI kabeltillverkare. För att marknadsföras som en HDMI-kabel, har varje tillverkare att skicka sina produkter i för att testa. Om en kabel inte klarar testerna, det kan inte lagligen kan säljas som en HDMI-kabel. Så, om varje kabel måste uppfylla samma minimikrav, vad skiljer dem från varandra? Låt oss ta en titt på hur dessa kablar fungerar, och sedan kan vi reda ut de saker som är viktiga.

De bästa HDMI-kablar tjäna ett syfte: att överföra video och ljuddata från en enhet till en annan, som din Blu-ray-spelaren till TV: n. Införandet av ljud tillsammans med video i en HDMI-kabel är en av anledningarna till HDMI är anslutningsstandard. Med gamla VGA och RCA-anslutningar, hade du olika kontakter för ljud och video, som kan få irriterande.

Så fungerar HDMI-kabeln ungefär som ett rör, i vilken data från Blu-ray-spelare flöden. Som att data lämnar röret bestämmer din LED-TV vad man ska göra med det. Vad detta betyder är att HDMI controllers på din Blu-ray-spelare och TV kommer att ha mycket mer av en inverkan på din tittarupplevelse än HDMI-kabeln. Kabeln är en dum rör, och HDMI-styrenheter är hjärnan. Av denna anledning finns det inget sådant som en HDMI 1.4-kabel, endast HDMI 1.4-kompatibla enheter.

Eftersom HDMI är en digital signal, får du antingen en perfekt överföring eller ingenting alls. Vad detta betyder är att det inte finns någon skillnad i bildkvalitet mellan det billigaste HDMI-kabel kan du hitta och den dyraste. De kommer båda att få 100 procent perfekta bilder. Det finns vissa påståenden om att bättre konstruktion innebär mindre förlust av data vid överföring, vilket kan ge en bättre, mer lyhörd bild. Men det är inte sannolikt att göra mycket av en skillnad, om någon. Skulle din TV upptäcka förlust av data från Blu-ray-spelare sändning, begär det helt enkelt data igen – vid mycket höga hastigheter. De flesta människor helt enkelt inte kan märka en skillnad här.

Om du vill veta ännu mer, kolla in våra artiklar om HDMI-kablar.

Som vi diskuterade ovan, antingen får du en perfekt signal med en HDMI-kabel eller om du inte gör det. Frågan är då vilken HDMI-kablar är mer tillförlitliga än de övriga. Vi har tittat på några olika faktorer som hjälpte oss att besluta vilken HDMI-kablar är det allra bästa. De största differentiators mellan kablar är deras byggkvalitet – vad de är gjorda av och hur hållbara de är – och deras värde. Det är värt att notera att varje HDMI-kabel nämnas är klassificerat som kategori 2, eller High Speed.

Alla höghastighets HDMI-kablar har liknande prestanda, möjligen med undantag av mycket långa kablar. I det fallet kan bättre byggkvalitet hålla kablarna “bandbredd där den behöver vara. Med kablar mindre än 15 fot lång, behöver du inte oroa dig mycket om övergripande motstånd sänka totala bandbredden.

Exceptionellt hög byggkvalitet förhindrar frustration. Om du inte vill ta itu med garantier och eventuellt åter en felaktig kabel, kan det vara värt din tid att titta på dyrare kablar med mycket hög byggkvalitet. Dessa kablar är mer benägna att motstå slitage och bör ha långa livslängder.

Monoprice är väl känd för att erbjuda produkter till ett konkurrenskraftigt pris, och HDMI-kablar är inget undantag. Den Monoprice Välj raden av HDMI-kablar ger dig tillgång till nästan allt du skulle kunna be om – och gör det på ett mycket trevligt kostnad. Detta är den bästa HDMI-kabel kan du få för de flesta situationer. Den klarar 1080p, 4K och 3D-videosignaler. Det är inte flätad, och det ser inte särskilt fint, men Monoprice Select kan hantera din hemmabio behov som en mästare.

Den Audioquest Pearl är dyrare än många av kablarna på vår uppställning. Detta beror till stor del, till den extra teknik som gick till att skapa den. Det är en fantastisk HDMI-kabel, men du verkligen inte behöver vad det säljer dig om du planerar att göra långa serier av 15 fot eller mer. I detta fall är det Audioquest Pearl bästa HDMI-kabel kan du få. Det extra teknik hjälper kabeln behålla sin totala bandbredden öppen, även över långa avstånd.

De flesta människor bara vill att deras enheter att arbeta. Den AmazonBasics höghastighets HDMI-kabel fungerar bara. Det är inte spännande eller dyrt utseende. Det har inte en flätad kabel. Men det finns till låg kostnad och kan hantera i stort sett alla videosignal du kasta på det. Om du har en ny 4K TV kommer AmazonBasics höghastighets HDMI-kabel fungerar perfekt. Du kan även använda den med 3D-innehåll. Denna kabel kommer i många olika längder, så att du kan hitta en som passar din setup bäst.