de bästa handhållna vakuum av 2017

Handhållna dammsugare är små, lätta apparater som och kan passa i bakluckan på bilen eller på baksidan av din garderob. Här är vad du behöver veta om dammsugning prestanda, bärbarhet, förmåner och stöd.

Med topprestanda i våra recensioner är Hoover Platinum Collection LINX, Gold Award vinnaren, Shark Cordless Pet Perfect II, Silver Award vinnaren, och Eureka Easy Clean, brons pristagare. Här är mer om hur du väljer en handhållen vakuum för att uppfylla dina behov, tillsammans med detaljer om hur vi kom fram till vår ranking av 10 handhållna dammsugare.

Handhållna dammsugare är det bästa alternativet för att hålla en bil ren eller snabbt plocka upp små messes runt ditt hus. De bästa handhållna dammsugare kräver lite utrymme och kan monteras på väggen eller i hörnet av din stam när de inte används. Hand dammsugare är ett bra val om du har husdjur som kastar, och en del är gjorda speciellt för denna uppgift. Många kommer med fästen för rengöring svåråtkomliga områden, medan andra har särskilda huvuden som omvandlar för olika uppgifter. De flesta behöver inte vara inkopplad. De kommer med ett batteri som du kan ladda över natten medan vakuumet inte används.

Du bör ha i åtanke att en handhållen vakuum inte bör användas för tunga arbeten. Om du försöker att rengöra ett helt hus med en handdammsugare, hittar du snabbt hur ofta du behöver tömma papperskorgen och hur länge den rutin kommer att ta. Om du vill rensa ett helt rum, men behöver inte kraften av en fullstor vakuum, är ett bra alternativ en pinne dammsugare. Kolla in våra recensioner av de bästa stick dammsugare här. Om du vill veta mer, ta en titt på våra artiklar om handhållna dammsugare.

De två viktigaste komponenterna i den bästa handen dammsugare dammsuger kraft och bärbarhet – det vill säga hur väl det utför dammsugning olika ytor och om du kan flytta runt med lätthet mellan olika platser eller inte. En stor faktor i en vakuum bärbarhet är resultatet av dess laddningsbart batteri. Vi har också tittat på extra funktioner som bilagor och onlinesupport, men inte på bekostnad av rengöringsförmåga och rörlighet. Utöver detta har vi granskat unika funktioner som svängbara huvuden, förmågan att rengöra vått underlag och kapacitet soptunnan.

För våra tester, vi sugits upp material med konsistensen du förväntar dig när du rengör din bil eller hem. Vi sprider en hälsosam stänk av sågspån på flera kvadratfot matta, lövträ och runt en bilbarnstol. Vi mätte sedan hur många passerar det tog att rensa upp hela området. För bilbarnstol testet, såg vi till att sprida sågspån i svåråtkomliga områden såsom sprickor mellan kuddarna och under armstöd. Vår forskning fann att handdammsugare används ofta för hushåll med husdjur, så vi inbäddade djurhår i mattan och testade andelen djurhår vakuumet kunde suga upp. Eftersom många handhållna dammsugare är batteridriven, testade vi hur länge vakuumet sprang tills batteriet dog.

Top Ten syftar när det är möjligt, för att utvärdera produkter i praktiska tester som simulerar så nära som möjligt upplevelsen av typisk konsument. Vi fick alla handhållna luckor för denna översyn från tillverkarna. Företagen hade ingen ingång eller inflytande över vår testmetodik, och inte heller var den metod som ges till någon av dem i mer detalj än vad som är tillgängligt genom att läsa våra recensioner. Resultaten av våra utvärderingar inte ges till företag innan publicering.

Medan våra test faktorer bör leda överväganden köpa rätt handhållna vakuum, bör andra funktioner och möjligheter faktor i ditt val. Här är en genomgång av de viktigaste delarna, med flera viktiga frågor du bör ställa dig själv.

Hoover Platinum Collection LINX, Shark Cordless Pet Perfect II och Eureka Easy Clean stod ut från andra sidan dammsugare som vi testade. Den lätta, tysta Hoover har en anmärkningsvärd batteri som kräver lite laddningstiden och har en långdragna liv. The Shark levereras med mångsidiga verktyg, som hjälper till med städning bilsäten, och extrem sug. Eureka var vår bästa övergripande artist i rengöringstester, men det förlorade poäng eftersom det inte är en trådlös modell.

En sak som vi funnit överraskande om de handhållna dammsugare vi testade är att de marknadsförs direkt till djurägare hamnade i genomsnitt presterar dåligt i våra sällskapsdjur tester hår. Du bör ha detta i åtanke när du handlar för ett vakuum i någon kategori: Om namnet på vakuum referenser djurhår eller ilska rengöring, det betyder inte nödvändigtvis att det kommer att vara det bästa valet för denna uppgift.

Oavsett om du behöver en handhållen vakuum för att rengöra din bil eller spot-rengöring i en hektisk hushåll, handdammsugare är den perfekta lösningen för snabb, effektiv rengöring. De är mer portabel och i allmänhet tystare än stick dammsugare. Åtminstone, kommer de att spara några kvartal när du tar en tur till biltvätten.