den bästa roboten dammsuger av 2017

Med topprestanda i vår granskning är Neato Botvac Connected, Gold Award vinnaren, iRobot Roomba 980, Silver Award vinnaren, och Samsung POWERbot, brons pristagare. Här är mer om att välja en robot vakuum för att möta dina behov, tillsammans med detaljer om hur vi kom fram till vår ranking av dessa 10 produkter.

Det finns ingen väg runt det: Du måste göra hushållsarbete. Bortsett från den vanliga rätter, tvätt och riktning du behöver ditt hus djupare rengöring, som dammsugning, sopning och moppning. Vid slutet av dagen, det finns lite tid kvar för att göra de saker du vill göra. Du kan ta tillbaka lite av din lediga tid genom att investera i en robot vakuum. Dessa små städning medhjälpare kommer inte ersätta din upprätt dammsugare eller mopp, men de kan hjälpa dig att behålla en renare hem så att du inte behöver göra dem djupt rengör ganska så ofta.

Robot dammsugare har funnits på marknaden i nästan två decennier – i slutet av 90-talet, Electrolux debuterade sin första modell, Trilobite. I början av det nya millenniet, blev robovac mer tillgänglig när iRobot lanserade Roomba. Dessa små skivformade automatiserad dammsugare använder en mängd olika sensorer för att spåra smuts, djurhår och annat skräp på heltäckningsmattor och hårda ytor. De använder olika roterande borstar som hjälper plocka upp bitar längs kanterna av golvlister och mattor. De bästa robot dammsugare använder HEPA-media filter som kan fånga allergener, såsom sällskapsdjur ilska, pollen och kvalster, och mildra allergier.

En robot vakuum kan vara tillräckligt sofistikerad för att plocka upp smuts och skräp från dina golv och sedan styra sig tillbaka till sin laddstation, men det finns några saker som behövs din hjälp med. Till exempel, om du inte vill att det kommer in ett visst rum, måste du antingen stänga dörren eller använda en virtuell vägg, magnetisk gräns eller en virtuell fyr som kommer med vissa modeller. Du måste också tömma sin soptunna och rengör dess filter regelbundet eller det kommer inte att ha utrymme att lagra allt detta damm och hår, och dess prestanda blir lidande. Även robot dammsugare kan känna hinder för att undvika de kan oavsiktligt mellanmål på tunna kablar hängande ut på golvet eller trassla in sig i större sladdar.

Även robot dammsugare har visat sig vara effektiva i rengöring av golv, kan du fortfarande behöver dammsuga, sopa eller mopp att få särskilt smutsiga saker. I vilket fall, du kommer att behöva en upprätt dammsugare eller en kanister vakuum. Om du letar efter en ännu djupare ren, det finns mattan städare du kan investera i.

När du är redo att börja bocka av de viktigaste funktionerna och alternativ för dig i en robot vakuum, du vill vara säker på att det kan leva upp till dina förväntningar. Om du har mestadels hårda golv i ditt hem med området mattor, du vill kontrollera klättring höjden på en robotdammsugare. De flesta av de robot städare kan inte hantera tjocka mattor, som rulltobak. Och en del av roboten dammsuger på vår lista är hybrider, så att du kan ställa in den att dammsuga alla dina golv en dag, och sedan tvätta nästa. Du kan läsa mer om dessa moderna underverk, inklusive den kommande lanseringen av Dyson 360 Eye, genom att läsa våra artiklar på robotdammsugare.

Potentiella robot vakuum ägare måste förstå att dessa små hjälpredor dagliga städning tillskott. De är avsedda att plocka upp damm, hår, päls och smulor att upprätthålla renare golv. Du kan inte förvänta sig att utföra mirakel. Samtliga robotdammsugare i vår lineup försök att klättra över trösklar, men var och en hanterar högre klättrar lite annorlunda. Det finns vissa funktioner som du kan hitta att varje robot vakuum i vår lineup har, såsom avsats sensorer och en spot-rengöring alternativ. En avsats sensor skyddar vakuum genom att känna branter och förebygga dessa robotar från tumlande över en trappa. Var och en av dessa topp robotar erbjuder en spot-rengöringslösning som låter dig instruera roboten att utföra en snabb upptagning av ett utrymme.

När det gäller andra funktioner robotarna erbjuder vi provkörde var och en av dem. Vi lägger varje robot vakuum på vår lista genom verkliga tester – och sköt dem lite längre för att se om de är kapabla än de påstådda förmåga.

Vissa robot vakuum tillverkare inkluderar förmåner för att göra sina apparater ännu mer tilltalande, men de är inte helt nödvändigt. Att ha en fast garanti är dock avgörande för om något går fel. Även om de flesta robot luckor är lätta att använda direkt ur lådan, instruktionsfilmer och en användarmanual kan vara till hjälp.

Tillbehör, Det finns bara två robot luckor i vår lineup som inkluderar en smartphone eller surfplatta app, som gör det möjligt för roboten att ansluta till ditt Wi-Fi. Du kan sedan ställa in scheman och styra din robot från mobilen eller surfplattan (iOS och Android) – även när du inte är hemma. Detta meddelande kan vara särskilt användbart om du till exempel, du är på jobbet och ta reda på att du kommer att ha några oväntade företag som kväll. Du kan “prata” med din lilla maskin och har det utföra en annan passage runt ditt hus innan du kommer hem.

Flera robot dammsugare på vår lista inkluderar en fjärrkontroll, som inte innebär att behöva jaga ditt husdjur vakuum under en av sina rengör om du vill ändra sitt schema eller att kunna styra din bot manuellt.

Vissa robot städare har magnetremsor som du kan placera på dörrar eller områden som du inte vill ha din robot vakuum satsning på. Andra använder mer teknologi och inkluderar virtuella väggar som du kan ställa in för att förhindra att din robot från att resa till. Virtuella fyrar kan tvinga din robot vakuum för att avsluta dammsuga ett rum innan vi går vidare till en annan.

Garanti och support, om något går fel med din robot vakuum, du kommer att vara glad att du har en garanti som täcker defekta delar. Alla roboten dammsuger på vår lista åtminstone ett års garanti för roboten själv och en sex-månaders garanti för batteriet, medan några av de bättre erbjuder två till och med fem års skydd. En online-användarmanual är användbart om enheten inte kommer med en fysisk, vilket var fallet för ett par roboten dammsuger vi granskat. När du har frågor som inte verkar omfattas av handboken, ha tillgång till en kundsupport via telefon, e-post eller chatt kan vara avgörande.

Vi hittade online tutorials hjälp när vi ville schema roboten dammsuger att distribuera vid samma tidpunkt varje dag.

Top Ten syftar när det är möjligt, för att utvärdera alla produkter och tjänster i praktiska tester som simulerar så nära som möjligt erfarenheterna från en typisk konsument. Vi fick enheterna i vår jämförelse på lån från vissa tillverkare och köpte andra enheter. Tillverkarna hade ingen ingång eller inflytande över vår testmetodik, och inte heller var den metod som ges till någon av dem i mer detalj än vad som är tillgängligt genom att läsa våra recensioner. Resultaten av våra utvärderingar inte ges till tillverkare före publicering.

Sammantaget Neato Botvac Ansluten var mest imponerande med sin smarta navigering i varje rum och dess lättanvända smartphone och surfplatta app. Det sällan stötte på hinder, men det lyckades rulla ända fram till väggar och andra kanter för att rengöra bättre än någon annan robot vakuum. I sin Turbo-läge, suger upp mer skräp än de flesta av robotarna på vår lineup, men det var så högt som en vanlig dammsugare.

Den senaste modellen från iRobot, Roomba 980, levererade en utmärkt prestanda också. Appen låter dig schemarengör och kontrollera information om var din robot har rengöring och för hur länge. Om du vill hitta din Roomba medan det rengöring, kan du spela en omgång Marco Polo med det genom din app.

Samsungs senaste tillskottet till ord robotdammsugare – den POWERbot – gav en bra körning, också. Dess rengöringseffekt slå ut de flesta konkurrenterna och underhåll för det var snabbare än någon annan bot på vår uppställning.

Mycket få av roboten dammsugare rengöras enligt vår test soffa som hade ett tyg flik som hängde ner. Soffan hade en 4-tums klyftan mellan den och golvet, så det kunde passa varje robovac, men bara iRobot enheter, inklusive Roomba 650 och Infinuvo Cleanmate QQ-2 Basic vågade under.

Även om Miele Scout inte stapla upp liksom de högst rankade enheter, utförde det väl i våra tester, plocka upp fint damm och nästan varje fläck av skräp vi utmanade den till. Men det gav oss flera fel i våra tester, även när det åt i utkanten av en matta. Det vägrade att rengöra under vissa möbler, och det omfattar inte ett bärhandtag.

Dessa maskiner kan inte ersätta den djupa rena som du kan få från en upprätt eller kanister dammsugare, men de höll definitivt våra golv renare än de annars skulle ha varit.