den bästa personliga brandvägg 2017

Du skydda ditt hem från tjuvar, men hur är de tjuvar som kommer in obemärkt genom en Internet-anslutning? Personlig brandvägg skyddar värdefull information i din dator.

Dator brandväggar tar sitt namn från den eldfasta barriärerna, kallas brandväggar, som hindrar elden från att sprida sig genom byggnader, flygplan och fordon. Det finns hårdvarubaserad och mjukvarubaserade typer av brandväggar för datorer. Vår granskning jämför personlig brandvägg. Brandvägg bygger en intelligent barriär för att skydda dig från dåliga saker på internet som vill nå din dator. Precis som fysiska brandkontroll hinder måste tillåta säkra öppningar för rör och kablar, behåller brandvägg säkra öppningar för legitim trafik.

För att beskriva hur brandvägg verkligen fungerar, måste vi vaxa något tekniskt. Brandväggsteknologi härstammar från 1980-talet, då de första brandväggar filtrerade paketen som utgör den trafik som strömmar över datornätverk, inklusive Internet. Paketfiltrering brandväggar kontrollera kommunikationspaket för att se om de matchar vissa regler. Paketfiltrering förutsätter att datorer använder standardportnummer för funktioner som surfning och e-postöverföring. Om en dator är att använda icke-standardportar, är paketfiltrering inte längre är effektiv.

Den första förbättringen till paketfiltrering introducerade medvetenhet om tillståndet i paketet, till exempel, om paketet är i en ström av paket i samband med en befintlig anslutning, en ny anslutning, eller om det inte är en del av något samband. En tredje generation av brandväggar förde intelligens till applikationslagret i OSI (Open Systems Interconnection). (OSI-modellen ger kommunikationstekniker med ett system för att beskriva och standardisera kommunikationssystem.) Samtida brandväggsprodukter sysselsätter många tekniker för att skydda datorn från giftiga kod som flyter genom internet. Enligt vår forskning och resultaten från en respekterad tredje part testlabb, har vi bestämt att den bästa brandvägg för Windows är Comodo Internet Security Plus, Kaspersky Internet Security, och Zonealarm Pro. Om du vill veta mer om brandvägg, läs våra artiklar om hem brandväggsprodukter och ämnen.

Kort sagt, brandväggar är nödvändiga. Utan en brandvägg, skulle din dator ansluten till Internet inte pågå i många minuter innan ge efter för en attack. Ända sedan Vista har Windows-operativsystem ingår en utmärkt tvåvägsbrandvägg, vilket betyder att det kan skydda mot saker försöker attackera från utsidan och saker som försöker få kontakt med sina avsändare när de gör det innanför brandväggen till datorn. Många människor är nöjda med att köra Windows-brandväggen, och det är inget fel med det. Men vissa människor föredrar en brandvägg från samma förlag som säljer deras säkerhetsprogram, vilket är anledningen till att vi byggt denna översyn webbplats.

Om du är på jakt efter den bästa brandvägg, bör du först koncentrera sig på dess prestanda som fastställts av oberoende testlaboratorier. Ytterligare säkerhet är en sekundär fråga, även om det är bekvämt att ha en brandvägg och ytterligare säkerhet paketerat i en produkt. Den tredje sak att leta efter är huruvida mjukvaruutgivaren ger stöd på olika sätt och vid de tidpunkter som du föredrar.

Brandväggar tillämpa regler för nätverkstrafik för att blockera yttre hot och att skära av hot som gör den i din dator så att de inte kan kommunicera med sina avsändare. Programvaru brandväggar har ökat i komplexitet och förmåga sedan 1980-talet. Samtida brandväggar använder utmärkta teknik. Många brandväggar är en del av omfattande säkerhetspaket som innehåller många fler säkerhetsfunktioner än en brandvägg innebär. Datorn skulle inte länge utan en brandvägg, som är anledningen till att vi erbjuder denna översyn.